Koolhydraatarm brood

 

Dit is een nieuwe variant op het koolhydraatarme brood. Speciaal voor de mensen die letten op de hoeveelheid koolhydraten. Het is geschikt voor het ontbijt, lunch of als tussendoortje!

 

 

Ingrediënten

1 brood

  • 80 gram amandelmeel
  • 10 gram kokosmeel
  • 25 gram walnoten
  • 20 gram rozijnen
  • 3 eieren
  • 1-2 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • ½ citroen (sap en rasp)
  • snufje zout
  • zoetstof naar smaak

 

Benodigdheden

  • cakeblik
  • bakpapier
  • satéprikker
  • beslagkom
  • weegschaal
  • oven

 

Bereidingswijze

  1. Leg bakpapier in een cakeblik.
  2. Pers de citroen uit en rasp de schil. Wel de rozijnen in het sap. Hak de walnoten fijn.
  3. Pak een beslagkom en meng de noten met amandelmeel, kokosmeel, speculaaskruiden, citroenrasp, bakpoeder, zout en zoetstof.
  4. Voeg aan het mengsel de eieren, gewelde rozijnen en kokosolie toe. Maak dit tot een deegmassa.
  5. Doe het deeg in de cakeblik. Bak het brood op 180 graden Celsius in 25-35 minuten gaar. Met een satéprikker kun je testen of het brood gaar is. Steek de satéprikker in het midden van het brood. Blijft de prikker droog? Dan is het brood gaar.
  6. Snijd het brood in plakken van circa 2 cm.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per brood):

Energie: 1168 kcal

Vet: 91,1 gram

Waarvan verzadigd: 23,6 gram

Koolhydraten: 34,1 gram

Eiwit: 45,8 gram

Vezels: 12,1 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, lactosevrij, koolhydraatarm