Super simpel en heerlijk met avocado, ei of hüttenkäse! Dit recept is handig wanneer je trek hebt in iets hartigs, maar wilt letten op de hoeveelheid koolhydraten.
Ingrediënten
Voor 4 crackers
- 4 plakjes rookkaas
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram sesamzaad
- 1 theelepel chilivlokken
Benodigdheden
- oven
- bakplaat
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de plakjes kaas op een bakpapier.
- Strooi de zaden en pitten over de kaas.
- Strooi over elke cracker een paar chilivlokjes.
- Bak de crackers ca. 15 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze krokant zijn (laat ze niet te lang roosteren, dan worden ze droog en taai).
Voedingswaarden (per cracker):
Energie: 128 kcal
Vet: 10,6 gram
Waarvan verzadigd: 3,9 gram
Koolhydraten: 0,9 gram
Eiwit: 6,9 gram
Vezels: 0,8 gram
Zout: 0,4 gram
Dit recept is: koolhydraatarm, vegetarisch, glutenvrij, FODMaP-arm.