Ontbijt

 

Recept: Koolhydraatarme eierwrap

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Lekker als ontbijt! Je kunt hier eindeloos lang mee variëren door bijvoorbeeld andere (overgebleven) groenten te gebruiken, om voedselverspilling tegen te gaan. Gebruik eventueel hamblokjes, fetakaas, gerookte zalm, andere soorten sla als vulling.

 

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 30 gram kastanjechampignons
  • 25 gram spinazie
  • een handje gesneden lente-ui
  • 1 tomaat
  • een eetlepel olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

 

Benodigdheden

  • koekenpan
  • spatel
  • kom
  • garde
  • snijplank
  • mes

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaat in stukjes en champignon in plakjes.
  2. Klop de eieren met een garde in een kom.
  3. Zet de pan op het vuur met de olijfolie en laat de pan warm worden.
  4. Voeg de spinazie toe aan de pan en roerbak dit 2 minuten.
  5. Schenk de geklopte eieren over de spinazie en verdeel het over de gehele pan.
  6. Verdeel daarna meteen de andere ingrediënten over de omelet.
  7. Bak voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden:

Energie: 249 kcal

Vet: 18 gram

Waarvan verzadigd vet: 6 gram

Koolhydraten: 3 gram

Eiwit: 17 gram

Vezels: 2 gram

Zout: 0,4 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm