Bananenbrood is tegenwoordig erg populair. Ook dit lekkere brood is te maken in een variant die koolhydraat armer is dan de normale variant. Let wel op: door de dadels en de banaan is deze niet vrij van koolhydraten! Bespreek daarom met de diëtist of dit recept geschikt is binnen het dieet/voedingspatroon dat je volgt.
Ingrediënten
Voor 10 plakjes
- 1 grote banaan (bij voorkeur zo rijp mogelijk)
- 130 gram amandelmeel
- 4 dadels in kleine stukjes of gepureerd
- 2 el geraspte kokos
- 25 gram gehakte walnoten
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 3 druppels vloeibare zoetstof
Benodigdheden
- oven
- blender of staafmixer
- kom
- cakevorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Pureer de banaan fijn in een blender of met een staafmixer in een kom.
- Meng de amandelmeel, kokos, kaneel zout en bakpoeder in een kom en mix hier vervolgens de banaan, dadels, eieren en het zoetstof doorheen.
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak het brood circa 50 minuten in de oven.
Tast toe!
Voedingswaarde (per plakje):
Energie: 149,7 kcal
Eiwit: 5,3 gram
Vet: 10,7 gram
Waarvan verzadigd: 1,4 gram
Koolhydraten: 7,1 gram
Vezels: 1,6 gram
Dit recept is: koolhydraatbeperkt, koolhydraatarm, glutenvrij, vegetarisch.