Bananenbrood

 

Bananenbrood is tegenwoordig erg populair. Ook dit lekkere brood is te maken in een variant die koolhydraat armer is dan de normale variant. Let wel op: door de dadels en de banaan is deze niet vrij van koolhydraten! Bespreek daarom met de diëtist of dit recept geschikt is binnen het dieet/voedingspatroon dat je volgt.

 

Ingrediënten

Voor 10 plakjes

  • 1 grote banaan (bij voorkeur zo rijp mogelijk)
  • 130 gram amandelmeel
  • 4 dadels in kleine stukjes of gepureerd
  • 2 el geraspte kokos
  • 25 gram gehakte walnoten
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 druppels vloeibare zoetstof

 

Benodigdheden

  • oven
  • blender of staafmixer
  • kom
  • cakevorm

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Pureer de banaan fijn in een blender of met een staafmixer in een kom.
  3. Meng de amandelmeel, kokos, kaneel zout en bakpoeder in een kom en mix hier vervolgens de banaan, dadels, eieren en het zoetstof doorheen.
  4. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak het brood circa 50 minuten in de oven.

Tast toe!

 

Voedingswaarde (per plakje):

Energie: 149,7 kcal

Eiwit: 5,3 gram

Vet: 10,7 gram

Waarvan verzadigd: 1,4 gram

Koolhydraten: 7,1 gram

Vezels: 1,6 gram

 

Dit recept is: koolhydraatbeperkt, koolhydraatarm, glutenvrij, vegetarisch.