Aubergine-pizza

 

Pizza eten voelt altijd een beetje als een feestje, maar vaak ook als iets wat je beter niet te vaak kunt doen. Pizza’s zijn over het algemeen hoog in verzadigd vet, koolhydraten en zout. Heel jammer, want je zou ze misschien wel elke dag willen eten! Met deze variatie-tip is het geen probleem om vaker pizza te eten. Bij deze: de aubergine-pizza.

 

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 1 aubergine (circa 270 gram)
  • 1 el pesto
  • 1 el olijfolie
  • 40 gram verse geitenkaas (45+)
  • 1 blikje tonijn op water (circa 110 gram)

 

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • oven
  • bakplaat en bakpapier
  • koekenpan of grillpan

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm.
  2. Bak de aubergine in een pan aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden.
  3. Wanneer de aubergine plakken een goudbruin laagje krijgen, kun je ze gaan beleggen. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de plakken en garneer met kruiden naar keuze.
  4. Bak de aubergine-pizza’s in 12-15 minuten in de oven af. Serveer eventueel met wat verse basilicum.

 

 

Variatietip:

Met deze aubergine-pizza kun je natuurlijk alle kanten op, net als met een echte pizza. Verwissel de geitenkaas bijvoorbeeld eens voor Parmezaanse kaas of mozzarella. Liever geen tonijn? Wissel het in voor kipfilet, pijnboompitjes, mager rundergehakt en ga zo maar door. Veel plezier!

 

 

Voedingswaarde (per persoon):

Energie: 450 kcal

koolhydraten: 11.6 gram

Vet: 26 gram

Waarvan verzadigd: 7.6 gram

Vezel: 7 gram

Eiwitten: 39 gram

Zout: 1.6 gram