We hebben weer een leuk broodrecept voor jullie en het is ook koolhydraat arm! Dit recept is bedacht door diëtiste Linda. Lekker als lunch met wat tapenade of een plakje kaas erop! Het leuke is dat er groente in is verwerkt, waardoor de kinderen het ongemerkt of met minder moeite binnen krijgen.
Ingrediënten
Voor 10 plakjes
- 1 courgette
- 225 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
- 60 gram geraspte kaas
- 2 tl bakpoeder
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- 6 cherry tomaatjes
- grof zeezout
Benodigdheden
- oven
- cakevorm
- rasp
- mesje
- kom
- spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was en rasp de courgette met een grove rasp en snijd de tomaatjes in vieren.
- Vermeng de courgette en tomaat met het amandelmeel, eieren, kaas, bakpoeder, rozemarijn en de knoflook.
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm.
- Bestrooi het met een snufje zout.
- Bak het brood circa 45 minuten in de oven tot het gaar is. Dit kun je controleren met een satéprikker.
- Laat het brood afkoelen en haal het uit de vorm. Snijd het in plakken en smullen maar!
Voedingswaarden (per plakje):
Energie: 188,3 kcal
Eiwit: 7,8 gram
Vet: 15,0 gram
Verzadigd vet: 2,1 gram
Koolhydraten: 4,6 gram
Vezels: 1,8 gram
Dit recept is: koolhydraatarm, glutenvrij, vegetarisch.