Koolhydraatarm brood

 

Wil je letten op je gewicht? Tijdens de feestdagen is dat al moeilijk genoeg! Met dit koolhydraatarme brood zet je alvast een stap in de goede richting. Dit recept is op basis van lijnzaad en amandelmeel. Het brood heeft een nootachtige smaak. De lijnzaad zorgt voor veel vezels en daardoor ook een vol gevoel. Heb je weinig tijd? Geen probleem! Het is zo gemaakt.

 

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel
  • 180 gram gebroken lijnzaad
  • 45 ml water
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • handje verse rozemarijn
  • handje pittenmix (zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten)

 

Benodigdheden

  • broodvorm
  • oven
  • bakpapier
  • kommen
  • garde
  • ovenrek

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Klop in een schaal de eieren en het water. Pak nu een grote droge kom. Voeg de fijngemalen lijnzaad, amandelmeel, bakpoeder, rozemarijn en zout toe. Meng dit met een garde goed door elkaar.
  3. Schenk het eimengsel in de kom met de ingrediënten en meng met een garde tot een beslag.
  4. Schep het beslag in een kleine broodvorm bekleed met bakpapier. Strooi hier de pitten over.
  5. Plaats de broodvorm met het broodmengsel in de oven en bak 20-25 minuten.
  6. Laat het brood na het bakken op een ovenrek afkoelen.
  7. Snijd het brood in plakken van circa 1,5 cm.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per snee van 35 gram)

Energie: 84 kcal
Vet: 3,1 gram
Waarvan verzadigd: 0,4 gram
Koolhydraten: 7,4 gram
Vezels: 1,3 gram
Eiwitten: 6 gram
Zout: 0,4 gram