Bounty bar

 

We willen allemaal gezond en lekker eten. Veel mensen kiezen er voor om koolhydraat arm te gaan eten. Ook dan is een lekker zoet tussendoortje soms gewenst. Met deze koolhydraat arme bounty komt er dan ook een lekkere variatie op tafel. 

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen (4 repen)

  • 50 gram kokosrasp
  • 50 ml volle kokosmelk
  • 15 gram kokosolie
  • 2 druppels vloeibare zoetstof
  • 50 gram pure chocolade (75% of meer)
  • 25 gram walnoten

 

 

Benodigdheden

  • kom
  • lepel
  • snijplank
  • mes
  • pan
  • bakpapier
  • oven

 

 

Bereidingswijze

  1. Meng de kokosmelk, kokosrasp, kokosolie en de zoetstof in een kom.
  2. Verdeel de massa in tweeën en kneed 4 reepjes van de massa.
  3. Hak de walnoten klein.
  4. Leg de reepjes circa een uur in de vriezer.
  5. Verwarm de chocolade au bain marie.
  6. Haal de ingevroren reepjes uit de vriezer en haal deze door de gesmolten chocolade, strooi de walnoten eroverheen met nog wat kokosrasp
  7. Laat ze drogen op een stukje bakpapier.

 

Voedingswaarden (per stuk):

Energie: 213 kcal

Vetten: 19 gram

Verzadigde vetten: 11,2 gram

Eiwitten: 2,5 gram

Koolhydraten: 6,9 gram

Vezels: 2,8 gram

Zout: 0,01 gram

 

Dit recept is: koolhydraat arm, glutenvrij, lactose vrij, FODMaP-arm, vegetarisch, geschikt voor diabeten.