Kokos toetje

 

Op zoek naar een heerlijk nagerecht maar net even anders? Dan is dit recept het uitproberen waard! Kokosyoghurt met aardbei en blauwe bes. Het is niet alleen heel lekker, maar ook geschikt voor een lactosevrij en glutenvrij dieet. Daarnaast is het ook nog FODMaP-arm!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 ml kokosyoghurt
  • 160 gram blauwe bessen
  • 240 gram aardbeien
  • 1 theelepel kokosrasp

 

Benodigdheden

  • staafmixer
  • weegschaal
  • snijplank
  • mes
  • kom

 

Bereidingswijze

  1. Was het fruit, verwijder het kroontje van de aardbei en snijd de aardbeien in plakjes. Laat de blauwe bessen heel.
  2. Gebruik de helft van kokosyoghurt en pureer hier per portie circa 3 blauwe bessen doorheen zodat er een licht paarse kleur ontstaat. Bewaar dit even in de koelkast.
  3. Bedek de bodem van de glazen met een laagje blauwe bes. Bewaar een paar voor bij stap 7.
  4. Vul vervolgens de glazen met de andere helft van de kokosyoghurt.
  5. Verdeel een laagje aardbeienplakjes op de kokosyoghurt. Bewaar een aantal plakjes voor bij stap 7.
  6. Vul hierna de glazen met de paarse laag kokosyoghurt.
  7. Leg tenslotte nog een aantal plakjes aardbei en blauwe bes boven op en bestrooi dit met 2 theelepels kokosrasp.

Eet smakelijk!

 

Tips:
– Wil je een steviger toetje? Meng dan de kokosyoghurt met een aantal lepels lactosevrije naturel kwark. 
– Voeg gebroken lijnzaad (maximaal 1 eetlepel) of een schepje maanzaad toe.
– Om te variëren: Vervang de aardbei en/of blauwe bes evt. met bosbes, cactusvijg, verse cranberry, framboos (maximaal 30 gram per persoon), rijpe kiwi, grapefruit (maximaal ½), mandarijn, mineola, sinaasappel, passievrucht, rode bessen, vossenbessen of rozijnen (maximaal 1 eetlepel).

 

Voedingswaarden (per portie):
Energie: 259,6 kcal
Vet: 13,8 gram
Waarvan verzadigd: 9,8 gram
Koolhydraten: 27,3 gram
Vezels: 2,6 gram
Eiwitten: 5,5 gram
Zout: 0,2 gram

 

Dit recept is: Lactosevrij, glutenvrij, FODMaP-arm, veganistisch, vegetarisch.