Kaasscones

 

Soms heb je gewoon trek in iets hartigs. Denk jij bij scones ook gelijk aan zoet? Je kunt ook heel gemakkelijk hartige scones maken. Zo krijg je minder suikers binnen en dat is ook nog eens beter voor de lijn!

 

Ingrediënten:

  • 1 kopje (250 ml) tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 30 gram boter
  • 1 ei
  • 65 ml melk
  • 75 gram kaas, geraspt

 

Benodigdheden:

  • een siliconen muffinvorm of metalen muffinvorm
  • een kom
  • 2 messen
  • houten lepel
  • 2 eetlepels

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Zeef de tarwebloem, bakpoeder, paprikapoeder en het zout in een kom.
  2. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
  3. Voeg de kaas toe.
  4. Klop het ei met de melk los en meng alles samen.
  5. Het deeg is klef dus schep het met 2 lepels in de muffinvorm.
  6. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 15 minuten tot lichtbruin en gaar.
  7. Serveer de scones met boter en fijn geraspt kaas.

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per scone):
Energie: 172 kcal
Vet: 9 gram
Verzadigde vetten: 5,6 gram
Koolhydraten: 15,3 gram
Vezels: 0,8 gram
Eiwitten: 6,9 gram