Herfstsalade

 

Een salade niet vullend? Wel met deze variant! Met dit recept kom je niet alleen ruim aan je dagelijkse portie groente, het is ook nog eens lekker voedzaam. Door het volume van alle groente en het vet uit de avocado en geitenkaas zit je namelijk sneller en langer vol. Deze salade past goed in een koolhydraatarm of -beperkt dieet. Daarnaast heeft het een herfsttint vanwege de pompoen!

 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 700 gram pompoen
  • 90 gram geitenkaas 45+ (heel of geraspt)
  • 2 eieren
  • 160 gram eikenbladsla
  • 100 gram avocado
  • 40 gram walnoten

 

Benodigdheden

  • scherp mes
  • snijplank
  • pan
  • oven

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van 1 à 1,5 kubieke centimeter. Weinig tijd? Koop dan de voorgesneden pompoenblokjes.
  3. Doe de pompoenblokjes in de oven voor 45-55 minuten. Draai ze bij voorkeur halverwege om.
  4. Beleg twee borden met de eikenbladsla.
  5. Verdeel de avocado over de sla in schijfjes of blokjes.
  6. Zet ondertussen een pannetje water op het vuur en laat hier de eitjes in koken naar wens.
  7. Snijd de geitenkaas in plakjes indien je niet de geraspte variant hebt. Deze kun je eventueel samen met de walnoten vijf minuten voordat de pompoen gaar is, toevoegen in de oven.
  8. Verdeel de pompoen, geitenkaas, walnoten en het ei over de borden.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon:

Energie: 461 kcal
Vet: 36,2 gram
Waarvan verzadigd vet: 9 gram
Koolhydraten: 10,2 gram
Vezels: 7,7 gram
Eiwitten: 20 gram
Zout: 0,68 gram