Ontbijt

 

Recept: Havermoutpap met blauwe bessen

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

De herfst is inmiddels weer begonnen en het wordt weer tijd voor een lekker warm kommetje havermoutpap als ontbijt. Het snel en simpel om klaar te maken. Een voedzame start van de dag!

 

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 40 gram havermout
  • een handjevol blauwe bessen (eventueel diepvries)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel honing
  • water

 

Benodigdheden

  • kom
  • vork
  • pan
  • eetlepel

 

Bereidingswijze

  1. Voeg in een schaal de havermout en kaneelpoeder toe. Mix dit met behulp van een vork.
  2. Verwarm een pan op medium vuur en voeg de havermout toe en rooster voor 2 minuten. 
  3. Na 2 minuten, voeg wat water toe en blijf constant roeren zodat de mix goed dik wordt. 
  4. Nu is het tijd om de blauwe bessen toe te voegen in de pan.
  5. Schep de havermout in een kom en voeg de honing er aan toe. Gebruik eventueel nog extra kaneelpoeder en blauwe bessen als garnering.

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 210 Kcal

Vet: 3 gram

Verzadigd vet: 0,5 gram

Koolhydraten: 39 gram

Eiwitten: 5 gram

Vezels: 3 gram

Zout: 0,5 gram

 

Dit recept is: Lactosevrij, koemelkvrij