Recept: Havermoutpap met blauwe bessen
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
De herfst is inmiddels weer begonnen en het wordt weer tijd voor een lekker warm kommetje havermoutpap als ontbijt. Het snel en simpel om klaar te maken. Een voedzame start van de dag!
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 40 gram havermout
- een handjevol blauwe bessen (eventueel diepvries)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel honing
- water
Benodigdheden
- kom
- vork
- pan
- eetlepel
Bereidingswijze
- Voeg in een schaal de havermout en kaneelpoeder toe. Mix dit met behulp van een vork.
- Verwarm een pan op medium vuur en voeg de havermout toe en rooster voor 2 minuten.
- Na 2 minuten, voeg wat water toe en blijf constant roeren zodat de mix goed dik wordt.
- Nu is het tijd om de blauwe bessen toe te voegen in de pan.
- Schep de havermout in een kom en voeg de honing er aan toe. Gebruik eventueel nog extra kaneelpoeder en blauwe bessen als garnering.
Voedingswaarden (per portie):
Energie: 210 Kcal
Vet: 3 gram
Verzadigd vet: 0,5 gram
Koolhydraten: 39 gram
Eiwitten: 5 gram
Vezels: 3 gram
Zout: 0,5 gram
Dit recept is: Lactosevrij, koemelkvrij