Havermoutballetjes

Zin in een tussendoortje, maar wil je ook wat verantwoords? Probeer dit recept eens uit van diëtiste Leonie! 

 

Ingrediënten

Ca. 10 balletjes

  • 40 gram havermout
  • 100 gram wortel
  • 3 dadels
  • 30 gram walnoten
  • 1 eetlepel pindakaas
  • ½ theelepel kaneel
  • 30 gram kokosrasp

 

 

Benodigdheden

  • blender of hakmolen
  • rasp

 

 

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten, behalve de kokosrasp, in een blender tot een gladde massa.

  2. Rol ongeveer 10 balletjes uit het mengsel.

  3. Rol de balletjes door de kokosrasp

  4. Laat de balletjes ongeveer 30 minuten koelen in de koelkast.

Tast toe!

 

Voedingswaarden (per stuk)

Energie: 70,4 kcal

Vet: 4,7 gram

Waarvan verzadigd: 1,3 gram

Koolhydraten: 4,7 gram

Eiwit: 1,7 gram

Vezels: 1,4 gram

 

Dit recept is: veganistisch