Trek in een snack? Dit is een leuke variatie op de reguliere kipnuggets, maar dan vega. Ideaal ook voor kinderen om extra groente binnen te kunnen krijgen. Daarnaast is het ook erg leuk om ze samen te maken. Door het gebruik van de airfryer in plaats van de friteuse, dan is het ook nog eens vetarm.
Ingrediënten
Voor 3 personen
- een zakje voorgesneden broccoli of bloemkool (400 gram)
- 70 gram volkoren tarwemeel
- panko paneermeel
- 100 ml halfvolle melk
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- snufje zwarte peper
Dipsaus:
- 2 eetlepels volle Griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel limoensap
- snufje zwarte peper
Benodigdheden
- airfryer of oven
- een kom
- 2 kleine kommen of schaaltjes
- lepel
- steelpan
Bereidingswijze
- Was de broccoli of bloemkool in een vergiet en kook ze in een pan met water tot beetgaar.
- Laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Dep ze eventueel droog met keukenpapier.
- Meng de droge ingrediënten (behalve de panko paneermeel) in een kom met de halfvolle melk tot een glad beslag.
- Vul een klein schaaltje met de panko paneermeel.
- Dip de broccoliroosjes één voor één in het beslag en rol door de panko.
- Leg de broccoliroosjes in de aifryer en bak het voor circa 15 minuten op 190 graden tot goudbruin. Heb je geen airfryer? Gebruik dan de oven en bak de roosjes op 220 graden Celsius (houd ze goed in de gaten).
- Maak ondertussen de dipsaus door de ingrediënten met elkaar te mengen in een kleine kom.
- Serveer de groentenuggets op een leuk dienblad of in een leuke kom. En tast toe!
Voedingswaarden (per persoon, zonder dipsaus):
Energie: 160 kcal
Vet: 1,9 gram
Waarvan verzadigd: 0,6 gram
Koolhydraten: 25,7 gram
Eiwit: 7,2 gram
Vezels: 6,1 gram
Zout: 0,7 gram
Dit recept is: vetarm, vegetarisch