Zo ziet 150 gram groente eruit in een omelet. Hiermee heb je al een groot deel van je benodigde groentes binnen. Met een omelet kun je veel variëren en dus alle kanten op. Dit recept kun je ook gebruiken voor het Paasweekend.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 2 eieren
- 70 gram verse groenten (bijvoorbeeld wortel, sperziebonen, rode paprika, rode ui, broccoli)
- 7 cherrytomaten
- 1 plak kipfilet
- 2 dunne plakken mozzarella
- zonnebloempitten
- oregano
- knoflookpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
Benodigdheden
- koekenpan
- mes
- snijplank
- spatel
Bereidingswijze
- Was de groente en snijd deze fijn.
- Snijd de cherrytomaten door midden.
- Doe een klein scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de groente (behalve de cherrytomaten) kort.
- Breek in de tussentijd de 2 eieren in een kom en voeg hier oregano, knoflookkruiden en peper aan toe (naar smaak). Klop dit vervolgens met een vork zodat alles goed gemengd is.
- Snijd het plakje kipfilet in reepjes en voeg dit aan de groente toe. Bak dit kort mee.
- Voeg het eimengsel toe en draai de pan een beetje rond zodat het ei goed verdeeld is over de pan. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan zodat het niet droog wordt.
- Schud tussendoor even de pan een beetje heen en weer om zeker te zijn dat het ei niet vastplakt aan de bodem van de pan.
- Als de omelet gestold is dan kunnen de plakjes mozzarella en de cherrytomaten er op. Doe de deksel weer terug. Het hoeft maar heel even in de plan te liggen.
- Als het geheel ei gaar is en de mozzarella gesmolten dan kan de omelet op een bord geserveerd worden. Garneer met de zonnebloempitten. Eet smakelijk!
Variatie tips:
- De kipfilet kan vervangen worden door bijvoorbeeld een plakje ham.
- Voor extra eiwitten kan er een scheutje room door het eimengsel gemengd worden.
- De zonnebloempitten kunnen eventueel ook vervangen worden door pijnboompitjes.
- De omelet zou nog met een handje sla gegeten kunnen worden of eventueel met een sneetje koolhydraatarm- of volkorenbrood.
Voedingswaarden
Energie: 460 kcal
Vet: 34,5 gram
Waarvan verzadigd: 9,4 gram
Eiwit: 26,9 gram
Koolhydraten: 8,7 gram
Vezels: 3,5 gram
Zout: 0,6 gram