Havermoutpap

 

Havermoutpap is een ontbijt wat je met verschillende ingrediënten kunt combineren, zoals verschillende soorten fruit en noten. Dus lekker veelzijdig! Dit recept is erg voedzaam vanwege de vezels, vitamines, eiwitten en goede vetten. 

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gram havermout
  • 500 ml halfvolle melk
  • 200 gram roodfruit
  • 50 gram gemengde noten

 

Benodigdheden

  • steelpan
  • weegschaal
  • kom
  • lepel

 

Bereidingswijze

  1. Doe de melk in een pan en breng dit aan de kook.
  2. Voeg vervolgens de havermout toe en laat het 3-4 minuutjes zachtjes doorkoken.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het nog even staan zodat het vocht kan intrekken.
  4. Voeg pas daarna het fruit en de noten toe.

 

Voedingswaarde per persoon
Energie: 493 kcal
Koolhydraten: 51 gram
Eiwitten: 21 gram
Vetten: 21 gram
Waarvan verzadigd vet: 5 gram
Vezels: 6 gram
Zout: 0,3 gram

 

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie. Op uw verzoek kan het consult ook worden omgezet naar een telefonisch consult.

LET OP: Op veel locaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.