Vegan gnocchi

 

In het recept van vorige week werd hennepzaad gebruikt in het ontbijt. Hennepzaad kun je ook gebruiken bij de warme maaltijd. Dit recept kun je als voorbeeld nemen! De maaltijd is snel te bereiden, waardoor je na een drukke dag alsnog gezond kan eten.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram gnocchi (vers, of anders eerst bereiden volgens bereidingswijze op de verpakking)
  • 1 rode paprika
  • 200 gram bimi
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 el cashewnoten (grof gehakt)
  • 2 el hennepzaad
  • 1 el balsamicocrème

 

Benodigdheden

  • koekenpan
  • grillpan of wokpan
  • mes
  • pan

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in koekenpan en bak de gnocchi in 10 minuten goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en grill de paprika en bimi in een grillpan (wokken kan ook) circa 3 minuten.
  3. Snijd ondertussen de avocado en tomaat in blokjes.
  4. Serveer de gnocchi met de gegrilde groenten, avocado, tomaat, cashewnoten, hennepzaad en balsamicocrème.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden:

Energie: 613,5 kcal

Vet: 44,6 gram

Waarvan verzadigd: 6,9 gram

Eiwit: 15,2 gram

Koolhydraten: 31,8 gram

Vezels: 11,7 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vezelrijk, lactosevrij, veganistisch