Glutenvrije bowl

 

Maaltijdbowls zijn altijd zo heerlijk! Zeker op deze zonnige lente dagen. Het is een makkelijke manier om de restjes in de koelkast te gebruiken en perfect voor meal prepping. Je kunt er alles in kwijt, varieer er dus lekker op los!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 120 gram zilvervliesrijstnoedels

  • 1 bos radijsjes

  • ½ komkommer

  • ½ mango

  • 1 avocado

  • 250 gram garnalen

  • een handje verse koriander

Dressing:

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • eventueel een rode chili peper (voor de liefhebbers van pittig)

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • (kook)pan

 

 

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was de radijsjes en komkommer en snijd de radijsjes in plakjes en de komkommer in blokjes.
  3. Schil de mango en avocado en snijd in blokjes.
  4. Leg de noedels in het midden van de borden, leg er de overige ingrediënten mooi omheen en verdeel hierover de dressing.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 630 kcal

Vet: 26 gram

Waarvan verzadigd: 3,3 gram

Koolhydraten: 58,3 gram

Eiwitten: 35,3 gram

Vezels: 9,7 gram

Zout: 2,8 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, eiwitrijk.