Recept: Glutenvrij en lactosevrije pasta
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 120 gram (ongekookt gewicht) glutenvrije fusili
- 400 gram bloemkool (vers of diepvries)
- 100 gram magere spekblokjes
- een handje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml lactosevrije kookzuivel
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- zwarte peper
- olijfolie
Benodigdheden
- kookpan
- wokpan
- snijplank
- mes
- bord
Bereidingswijze
- Kook de bloemkool in een pan met water beetgaar.
- Bak ondertussen de magere spekblokjes in de wokpan tot ze bruin en knapperig zijn. Leg de spekjes apart op een bord.
- Kook vervolgens de pasta volgens de verpakking en giet het water af.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn en voegt dit in wokpan met een scheutje olijfolie.
- Voeg vervolgens de bloemkool, lactosevrije kookzuivel en Parmezaanse kaas toe.
- Laat de saus pruttelen voor een paar minuutjes en voeg vervolgens de pasta en spekblokjes toe.
- Mix het goed door elkaar en serveer het op een bord.
- Garneer het met peterselie.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 721 kcal
Vet: 41,4 gram
Waarvan verzadigd vet: 12,4 gram
Koolhydraten: 51,6 gram
Eiwit: 32,4 gram
Vezels: 6,4 gram