Warme maaltijd

 

Recept: Glutenvrij en lactosevrije pasta

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

 

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 120 gram (ongekookt gewicht) glutenvrije fusili
  • 400 gram bloemkool (vers of diepvries)
  • 100 gram magere spekblokjes
  • een handje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml lactosevrije kookzuivel
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • olijfolie

 

Benodigdheden

  • kookpan
  • wokpan
  • snijplank
  • mes
  • bord

 

Bereidingswijze

  1. Kook de bloemkool in een pan met water beetgaar.
  2. Bak ondertussen de magere spekblokjes in de wokpan tot ze bruin en knapperig zijn. Leg de spekjes apart op een bord.
  3. Kook vervolgens de pasta volgens de verpakking en giet het water af.
  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voegt dit in wokpan met een scheutje olijfolie.
  5. Voeg vervolgens de bloemkool, lactosevrije kookzuivel en Parmezaanse kaas toe.
  6. Laat de saus pruttelen voor een paar minuutjes en voeg vervolgens de pasta en spekblokjes toe.
  7. Mix het goed door elkaar en serveer het op een bord.
  8. Garneer het met peterselie.

Eet smakelijk!

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 721 kcal

Vet: 41,4 gram

Waarvan verzadigd vet: 12,4 gram

Koolhydraten: 51,6 gram

Eiwit: 32,4 gram

Vezels: 6,4 gram