Havermoutpap

 

Havermoutpap is makkelijk in te passen binnen een gluten- en lactosevrij dieet door wat kleine aanpassingen, namelijk het kiezen voor een glutenvrije havermout en een lactosevrije melk(vervanger). Door verschillende soorten toppings te gebruiken, valt er veel te variëren. Dit recept met sinaasappel, gedroogde vijgen, pecannoten en amandelmelk geeft een friszoete en wat kruidige smaak.

 

 

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 120 gram havermout
  • 600 ml ongezoete amandelmelk
  • 6 gedroogde vijgen
  • 3 sinaasappels
  • 45 gram pecannoten
  • kaneel

 

 

Benodigdheden

  • steelpan
  • mes
  • snijplank
  • kom

 

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout met amandelmelk in een steelpan en verwarm dit tot het kookt.
  2. Snijd ondertussen de sinaasappel en gedroogde vijgen in stukjes.
  3. Doe de pap in een kom, en voeg het fruit en noten toe.
  4. Maak het gerecht af met een snufje kaneel.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 449 kcal

Vet: 17,5 gram

Waarvan verzadigd: 2 gram

Eiwit: 9,9 gram

Koolhydraten: 57,3 gram

Vezels: 11,6 gram

Zout: 0,15 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, lactosevrij