Chocoladecake

 

Een gezonde chocoladecake?! Het kan echt! Onze diëtiste Hanna eet dit vaak als ontbijt, zeker als de bananen te rijp worden. Een plak hiervan kan ook natuurlijk als tussendoortje genomen worden. Het is een simpel recept. Geen vet en geen suiker, en toch heel lekker!

 

Ingrediënten

Voor 1 cake (10 plakken)

  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 100 gram havermout (glutenvrij, indien gewenst of nodig)
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een klein handje walnoten in kleine stukjes
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • eventueel nog wat extra plakjes banaan en wat walnoten voor de garnering

 

Benodigdheden

  • cakeblik
  • bakpapier
  • oven
  • handmixer of keukenmachine
  • beslagkom

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Prak de banaan en voeg de eieren toe. Mix tot een glad geheel en voeg de havermout en cacao toe. Voeg als laatste de bakpoeder toe en mix dit nog even door het beslag.
  3. Doe het beslag in het cakeblik (met bakpapier erin). En strooi er de stukjes walnoot overheen. Bak de gezonde cake 30 minuten in de oven.
  4. Serveer met wat kokosrasp, plakjes banaan en stukjes walnoot.

En smullen maar!!

Tip: In plaats van cacao kan je ook kiezen voor kaneel, kokos of speculaaskruiden.

 

Voedingswaarde (per persoon/per plak):
Energie: 131,6 kcal
Vet: 5 gram
Waarvan verzadigd: 0,1 gram
Koolhydraten: 15,4 gram
Vezels: 0,2 gram
Eiwitten: 4,8 gram
Zout: 0,1 gram

 

Dit recept is: FODMaP-arm, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, vegetarisch.