Lunchmaaltijd

 

Recept: Gezonde bentobox

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Het woord “Bento” betekent lunchbox in het Japans. Dit recept is geschikt voor de mensen die wat anders willen eten dan brood of crackers. In een bentobox kun je allerlei ingrediënten doen, wat je lekker vindt. Handig als je overgebleven groenten of een restje van de maaltijd van de vorige dag hebt. Dit zorgt voor minder voedselverspilling! 

 

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 100 gram Edamame bonen
  • 100 gram gekookte zilvervliesrijst 
  • een klein blikje tonijn op water basis
  • dille
  • 2 theelepels Griekse yoghurt 
  • zwarte peper
  • knoflookpoeder
  • 5 cherrytomaten of snoeptomaten
  • een klein trosje druiven

 

Benodigdheden

  • pan
  • snijplank
  • mes
  • lunchbox
  • vork
  • kleine kom
  • theelepel

 

Bereidingswijze

  1. Kook een dag van tevoren de zilvervliesrijst of gebruik de overgebleven rijst van de vorige dag.
  2. Voeg de rijst toe aan de lunchbox.
  3. Verwarm de edamamebonen in een pan voor ca. 6 minuten in kokend water. Giet af en laat het afkoelen en voeg het toe aan de lunchbox.
  4. Was de tomaten en druiven. Snijd de tomaten doormidden en voeg ze toe aan de lunchbox. Leg de druiven in een apart vak van de lunchbox.
  5. Maak het blikje tonijn open en giet het water af. Meng de tonijn met de Griekse yoghurt, zwarte peper, knoflookpoeder en dille naar smaak. Voeg dit toe aan de lunchbox.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden:

Energie: 521 kcal

Vetten: 15,2 gram

Verzadigde vetten: 3,5 gram

Koolhydraten: 48,5 gram

Eiwitten: 38,7 gram

Vezels: 17,3 gram

 

Dit recept is: eiwitrijk, vezelrijk