De tomaat is officieel een vrucht, maar wordt als groente beschouwd en gegeten. Tomaten bevatten veel vitamine C, bètacaroteen, vitamine B1, B2 en B6 en de mineralen kalium, fosfor en magnesium. Samen met de tonijn en de avocado zorgt dit voorgerecht voor veel eiwitten en weinig koolhydraten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote tomaten
- 2 rijpe avocado’s
- ½ citroen (schil en sap)
- 2 uien
- 1 blik tonijn (op water)
- 150 ml yoghurt
- bieslook
- evt. zout en peper
Benodigdheden
- lepeltje
- mes
- schaal
- rasp
- maatbeker
Bereidingswijze
- Spoel de tomaten af en snijd de bovenkant eraf. Haal het vruchtvlees er zorgvuldig uit met een klein lepeltje.
- Snijd de avocado’s open, haal de pit eruit en schil ze. Snijd daarna in kleine stukjes.
- Schil de uien en snijd in kleine reepjes.
- Pak een schaal en doe hierin de gesneden avocado en het citroensap. Meng dit voorzichtig. Voeg daarna de geraspte citroenschil, de uien, de tonijn (uitgelekt) en de yoghurt toe. Voeg naar smaak evt. peper en zout toe.
- Pak de uitgeholde tomaten en vul de tomaten met het tonijn-avocado mengsel.
- Bestrooi de tomaten met de fijngehakte bieslook.
Tast toe!
Tip: Wil je het gerecht lactosevrije maken? Gebruik dan lactosevrije yoghurt of plantaardige yoghurt (soja of kokos).
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 287 kcal
Vet: 18,5 gram
Waarvan verzadigd: 2,2 gram
Koolhydraten: 9 gram
Eiwit: 7,4 gram
Vezels: 6,2 gram
Zout: 0,4 gram
Dit recept is: koolhydraatarm, rijk aan gezonde vetten.