Gevulde tomaat

 

De tomaat is officieel een vrucht, maar wordt als groente beschouwd en gegeten. Tomaten bevatten veel vitamine C, bètacaroteen, vitamine B1, B2 en B6 en de mineralen kalium, fosfor en magnesium. Samen met de tonijn en de avocado zorgt dit voorgerecht voor veel eiwitten en weinig koolhydraten.

 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote tomaten
  • 2 rijpe avocado’s
  • ½ citroen (schil en sap)
  • 2 uien
  • 1 blik tonijn (op water)
  • 150 ml yoghurt
  • bieslook
  • evt. zout en peper

 

 

Benodigdheden

  • lepeltje
  • mes
  • schaal
  • rasp
  • maatbeker

 

 

Bereidingswijze

  1. Spoel de tomaten af en snijd de bovenkant eraf. Haal het vruchtvlees er zorgvuldig uit met een klein lepeltje.
  2. Snijd de avocado’s open, haal de pit eruit en schil ze. Snijd daarna in kleine stukjes.
  3. Schil de uien en snijd in kleine reepjes.
  4. Pak een schaal en doe hierin de gesneden avocado en het citroensap. Meng dit voorzichtig. Voeg daarna de geraspte citroenschil, de uien, de tonijn (uitgelekt) en de yoghurt toe. Voeg naar smaak evt. peper en zout toe.
  5. Pak de uitgeholde tomaten en vul de tomaten met het tonijn-avocado mengsel.
  6. Bestrooi de tomaten met de fijngehakte bieslook.

Tast toe!

Tip: Wil je het gerecht lactosevrije maken? Gebruik dan lactosevrije yoghurt of plantaardige yoghurt (soja of kokos).

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 287 kcal

Vet: 18,5 gram

Waarvan verzadigd: 2,2 gram

Koolhydraten: 9 gram

Eiwit: 7,4 gram

Vezels: 6,2 gram

Zout: 0,4 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, rijk aan gezonde vetten.