Gerookte paprikasoep

 

Met paprika’s kun je alle kanten op. Rauw door een salade of als tussendoortje, lekker wokken in de pan, gevuld uit de oven of verwerken in een heerlijk soepje! Makkelijke maaltijden kunnen best gezond zijn als je het zelf maakt.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 5 rode puntpaprika’s
  • ½ kippenbouillontablet
  • gerookte paprikapoeder
  • tabasco
  • een handje pittenmix (bijv. pompoen-, zonnebloem- en of pijnboompitten)
  • gedroogde basilicum

 

Benodigdheden

  • staafmixer
  • soeppan
  • soepkommen
  • oven

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (grillstand) en rooster de paprika’s circa 15 minuten in de oven.
  2. Maak ondertussen bouillon van 250 ml water en ½ bouillonblokje.
  3. Verwijder de vellen en voeg de paprika’s toe aan de bouillon.
  4. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg naar smaak tabasco en gerookt paprikapoeder toe.
  5. Verdeel de soep over 2 kommen en bestrooi met pittenmix en gedroogde basilicum.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde (per persoon):
Energie: 180 kcal
Vet: 8 gram
Waarvan verzadigd: 0,8 gram
Koolhydraten: 17,3 gram 
Vezels: 7 gram
Eiwit: 6,3 gram
Zout: 1 gram