Dit is zo lekker! En nog vegetarisch ook, geheel passend bij het thema van deze week. De week zonder vlees. Het gerecht kan als lunch geserveerd worden. Wil je dit voor de avondmaaltijd maken? Voeg dan wat extra groente toe! In dit recept wordt geitenkaas gebruikt als eiwitbron. We hebben ook een lekkere variatietip: een Mexicaanse variant met zure room, kidneybonen, mais, koriander en Jalapeño pepers!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 grote zoete aardappelen
- 100 gram zachte geitenkaas (of fètakaas)
- 1 avocado
- 1 tomaat
- een bosje peterselie
- 1 bosui
- 2 handjes rucola
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- oven
- ovenschaal
- aluminiumfolie
- theedoek
- vork
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappels schoon en maak ze droog met een schone theedoek.
Prik er met een vork wat gaatjes in en wrijf ze in met olijfolie. Wikkel ze in aluminiumfolie en pof ze in circa 60 minuten in de oven. Controleer dan of ze gaar zijn (grote aardappelen moeten iets langer dan kleinere).
Snijd ondertussen de tomaat en avocado in blokjes, de bosui in ringetjes en verkruimel de kaas.
Leg wat rucola op de borden.
Snijd de zoete aardappel doormidden en leg deze op de rucola.
Schep hier de tomaat, avocado en geitenkaas overheen en serveer met wat peterselie en bosui.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 684 kcal
Vet: 37,1 gram
Waarvan verzadigd: 9,1 gram
Koolhydraten: 68,2 gram
Eiwit: 13,2 gram
Vezels: 12,5 gram
Zout: 0,8 gram
Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, rijk aan goede vetten