Eet jij iedere dag twee stuks fruit? Of heb je soms moeite met het behalen van deze behoefte? Dan biedt deze heerlijke fruitsalade met een Arabisch/Perzisch tintje wellicht een oplossing hiervoor. Een leuk recept van diëtiste Silvana.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1-2 eetlepels zonnebloemolie (een andere olie is ook prima, mits deze geschikt is voor verhitting)
- 1-2 theelepels kardemompeulen
- 4 peren (in vier partjes zonder schil en zonder klokhuis)
- 10 gedroogde vijgen (gehalveerd)
- 175 gram walnoten
- 1 rode chilipeper (fijngehakt)
- 2 eetlepels agave siroop
- 15 gram koriander (fijngehakt)
- snufje peper
Optioneel: partjes citroen
Benodigdheden
- schaal / mengkom
- tajine
- oven
- spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olie in de tajine en roerbak de kardemompeulen 1 minuut.
- Voeg de peren toe en schep ze goed om met de kardemom.
- Zet vervolgens de tajine voor 15 minuten in de oven en draai halverwege om met een spatel.
- Haal de tajine uit de oven en voeg de vijgen, walnoten en fijngehakte chilipeper toe en meng.
- Schenk de agavesiroop erover en zet opnieuw in de oven voor 15 minuten, of tot de peren beginnen te karameliseren.
- Meng met de fijngehakte koriander en voeg een snufje peper toe.
- Verwijder de kardemompeulen bij het serveren.
Eet smakelijk!
Tip: Deze salade is erg lekker naast bijvoorbeeld een gerecht met couscous en mediterraanse groentes.
Voedingswaarden (per portie):
Energie: 582 kcal
Vet: 36,1 gram
Waarvan verzadigd: 3,6 gram
Koolhydraten: 49,9 gram
Eiwit: 9,3 gram
Vezels: 9,6 gram
Zout: 0,02 gram
Dit recept is: veganistisch, vegetarisch, glutenvrij