Fruitsalade

 

Eet jij iedere dag twee stuks fruit? Of heb je soms moeite met het behalen van deze behoefte? Dan biedt deze heerlijke fruitsalade met een Arabisch/Perzisch tintje wellicht een oplossing hiervoor. Een leuk recept van diëtiste Silvana.

 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1-2 eetlepels zonnebloemolie (een andere olie is ook prima, mits deze geschikt is voor verhitting)
  • 1-2 theelepels kardemompeulen
  • 4 peren (in vier partjes zonder schil en zonder klokhuis)
  • 10 gedroogde vijgen (gehalveerd)
  • 175 gram walnoten
  • 1 rode chilipeper (fijngehakt)
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 15 gram koriander (fijngehakt)
  • snufje peper

Optioneel: partjes citroen

 

 

Benodigdheden

  • schaal / mengkom
  • tajine
  • oven
  • spatel

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de olie in de tajine en roerbak de kardemompeulen 1 minuut.
  3. Voeg de peren toe en schep ze goed om met de kardemom.
  4. Zet vervolgens de tajine voor 15 minuten in de oven en draai halverwege om met een spatel.
  5. Haal de tajine uit de oven en voeg de vijgen, walnoten en fijngehakte chilipeper toe en meng.
  6. Schenk de agavesiroop erover en zet opnieuw in de oven voor 15 minuten, of tot de peren beginnen te karameliseren.
  7. Meng met de fijngehakte koriander en voeg een snufje peper toe.
  8. Verwijder de kardemompeulen bij het serveren.

Eet smakelijk!

Tip: Deze salade is erg lekker naast bijvoorbeeld een gerecht met couscous en mediterraanse groentes.

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 582 kcal

Vet: 36,1 gram

Waarvan verzadigd: 3,6 gram

Koolhydraten: 49,9 gram

Eiwit: 9,3 gram

Vezels: 9,6 gram

Zout: 0,02 gram

 

Dit recept is: veganistisch, vegetarisch, glutenvrij