Mango Skyr toetje

 

Eet jij ook regelmatig (Griekse) yoghurt, kwark of Skyr. Vind je het soms saai worden? Dat hoeft niet! Je kunt het gemakkelijk opvrolijken door wat frisse smaken toe te voegen. In dit recept gebruiken we mango, limoen, munt en amandelen. Heerlijk voor nu met het warme weer. Dan krijgt je dagelijkse portie eiwitten een zomers tintje.

 

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 65 gram mango (diepvries of vers)
  • 2 munt blaadjes
  • 100 gram ongezoete Skyr
  • een theelepel honing
  • een theelepel amandelschaafsel
  • een kwart limoen

 

Benodigdheden

  • een staafmixer
  • twee kommen
  • een glas
  • een spuitzak of diepvrieszak
  • een mes
  • een koekenpan
  • een rasp

 

Bereidingswijze

  1. Pureer de mango en de muntbladeren met een staafmixer in een kom tot een glad mengsel.
  2. Schep 100 gram van de Skyr in een andere kom en voeg de honing toe. Pers de limoen uit en rasp de schil van de limoen over de Skyr. Mix dit goed met een lepel.
  3. Schep de Skyr in een spuitzak of diepvrieszak. Voeg met een lepel het mango-muntmengsel toe aan een glas. Spuit de Skyr hier boven op.
  4. Verwarm een koekenpan en rooster de amandelschaafsels kort tot dat ze lichtbruin van kleur zijn.
  5. Strooi de schaafsel ter decoratie over de Skyr.

Tip: Voor een calorierijke versie kun je volle Griekse yoghurt of volle kwark gebruiken. Dit is handig als je wilt aankomen in gewicht of langer verzadigd wilt blijven!

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden

Energie: 126 kcal

Vet: 0 gram

Waarvan verzadigd vet: 0 gram

Koolhydraten: 17,8 gram

Vezels: 1,0 gram

Eiwitten: 11,4 gram

Zout: 0 gram