Heerlijke eiermuffins, waarin eindeloos gevarieerd kan worden met de vulling ervan. Makkelijk mee te nemen en zowel koud als warm erg lekker om te eten!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- een takje rozemarijn en tijm
- 4 gedroogde tomaten
- 4 cherry tomaatjes
- 4 champignons
- 20 gram geraspte oude kaas
- zwarte peper
- 1 el olie
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- oven
- pan
- spatel
- kom
- garde
- muffinvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Hak de kruiden en de knoflook fijn.
- Snijd de (gedroogde) tomaten en champignons in kleine stukjes.
- Bak de knoflook en kruiden kort aan in een pan met wat olie en voeg vervolgens de tomaat en champignon toe en laat iets afkoelen.
- Vet ondertussen de muffin vormpjes in met boter of olie.
- Kluts de eieren in een kom en voeg de kaas en de gebakken groenten met kruiden toe aan het ei.
- Voeg als laatste wat peper en eventueel zout toe.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
- Bak de muffins circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tast toe!
Voedingswaarden (per stuk):
Energie: 112 kcal
Vet: 7,4 gram
Waarvan verzadigd: 3,1 gram
Koolhydraten: 3,3 gram
Eiwit: 6,9 gram
Vezels: 2,2 gram
Zout: 0,4 gram
Dit recept is: koolhydraatarm, glutenvrij, vegetarisch.