Eiermuffins

 

Heerlijke eiermuffins, waarin eindeloos gevarieerd kan worden met de vulling ervan. Makkelijk mee te nemen en zowel koud als warm erg lekker om te eten!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • een takje rozemarijn en tijm
  • 4 gedroogde tomaten
  • 4 cherry tomaatjes
  • 4 champignons
  • 20 gram geraspte oude kaas
  • zwarte peper
  • 1 el olie

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • oven
  • pan
  • spatel
  • kom
  • garde
  • muffinvorm

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Hak de kruiden en de knoflook fijn.
  3. Snijd de (gedroogde) tomaten en champignons in kleine stukjes.
  4. Bak de knoflook en kruiden kort aan in een pan met wat olie en voeg vervolgens de tomaat en champignon toe en laat iets afkoelen.
  5. Vet ondertussen de muffin vormpjes in met boter of olie.
  6. Kluts de eieren in een kom en voeg de kaas en de gebakken groenten met kruiden toe aan het ei.
  7. Voeg als laatste wat peper en eventueel zout toe.
  8. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
  9. Bak de muffins circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tast toe!

 

Voedingswaarden (per stuk):

Energie: 112 kcal
Vet: 7,4 gram
Waarvan verzadigd: 3,1 gram
Koolhydraten: 3,3 gram
Eiwit: 6,9 gram
Vezels: 2,2 gram
Zout: 0,4 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, glutenvrij, vegetarisch.