Salade

 

Recept: Eenvoudige lunchsalade

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Lunchsalades zijn ideaal voor het opmaken van restjes groenten en andere ingrediënten van bijvoorbeeld een overgebleven maaltijd. Heb je een stuk kipfilet of vlees over? Snijd het in stukjes voor in de salade. Gegrilde groentes over? Ook heerlijk om toe te voegen! Deze variant is simpel, maar lekker! Wil je liever een vegetarische variant? Voeg dan blokjes fetakaas, geitenkaas of mozzarella toe.

 

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 500 gram sla naar keuze
  • pijnboompitten
  • zelfgemaakte dressing (van een scheutje citroensap, 3 el Griekse yoghurt, 1 el mosterd en zwarte peper)
  • 2 eieren
  • 400 gram kipfilet
  • olijfolie

 

Benodigdheden

  • pannen
  • mes
  • snijplank
  • schaal
  • vork
  • lepel
  • grote kom
  • kommetje

 

Bereidingswijze

  1. Doe een scheutje olijfolie in een hete pan. Bereid de kipfilets tot het gaar en goudbruin is. Of gebruik eventueel het stuk vlees/kip wat over is van een maaltijd.
  2. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in plakjes.
  3. Voeg de sla aan de grote kom. Hier gaan straks alle ingrediënten en sla dressing bij.
  4. Breng een pan met water aan de kook, laat de eieren koken voor ca. 8 minuten zodat ze hardgekookt zijn. Als de eieren klaar zijn kunnen ze uit het hete water, en mogen ze gekoeld worden met koud water. 
  5. Haal de gebakken kipfilets uit de pan, laat het eventueel afkoelen op de snijplank. Snijd de kip in stukjes. Voeg de kip samen met de komkommer en tomaat aan de sla.
  6. Pel de gekookte eieren. Snijd de eieren in de lengte en voeg ze vervolgens ook toe aan de salade.
  7. Bijna klaar! Nu alle ingrediënten zijn toegevoegd kan de sladressing erbij. Meng in een klein kommetje de Griekse yoghurt, citroensap, mosterd en zwarte paper. Voeg de dressing toe aan de salade en meng het goed.
  8. Als laatst mogen de pijnboompitten in de pan licht geroosterd worden. Je kan de pan gebruiken van de kip voor deze stap en er hoeft geen olie bij. Zodra ze lichtbruin worden kunnen ze in de salade.

Geniet ervan!

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 384 kcal

Vet:  15 gram

Verzadigd vet: 4 gram

Koolhydraten: 7 gram

Eiwit: 42 gram

Vezels: 3 gram

Zout: 0,5 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm