Kruidnoten

 

Afgelopen maandag was het Sinterklaas en daar horen kruidnoten bij, maar wat doen we met de overgebleven kruidnoten? Stel ze zijn al een beetje zacht geworden, zonde om ze weg te gooien. Zeker in het kader van voedselverspilling en inflatie. Hier wat ideeën om ze op te maken! Uiteraard, alles met mate.

 

Taartbodem

Gebruik de kruidnoten als taartbodem door ze te verkruimelen. Smelt wat boter in een pannetje en meng de kruimels hier doorheen. Dit werkt hetzelfde als een gewone taartbodem, alleen nu met een lekkere speculaassmaak. Heerlijk bij een monchoutaart of bij een frisse kwarktaart.

 

Wentelteefjes

Wanneer je wentelteefjes maakt doe je vaak wat kaneel door een ei/melkmengsel. Je kan nu wat verkruimelde kruidnoten hier doorheen mengen en wanneer ze klaar zijn nog wat kruimels eroverheen strooien. Dit geeft het een leuke smaaktwist en maakt ze wat knapperiger dan anders. Nu maak je niet alleen je kruidnoten op, maar ook meteen je oude brood!

 

Tiramisu

Ook kun je ze gebruiken voor je tiramisu, vervang de lange vingers door de kruidnoten. Even een keer iets anders, maar niet minder lekker!

 

Pannenkoeken

Wat dacht je van pannenkoeken? Als je ze fijn maalt kun je een deel van de bloem vervangen door het kruidnotenpoeder. Heerlijk om hier appelpannenkoeken van te bakken!

 

Stoofpot

Je kan ze ook in een stoofpot verwerken. Vaak wordt stoofvlees klaargemaakt met ontbijtkoek of kruidkoek, maar in plaats daarvan kun je er wat kruidnootjes aan toevoegen. Hier zitten veel dezelfde kruiden in en smaakt dus net zo lekker.

 

Broodbeleg

Als laatste kun je ze als broodbeleg gebruiken. In plaats van speculaasjes op je brood mee naar school of werk, kun je je boterham ook met kruidnoten beleggen. Zeker zo lekker, maar ziet er veel leuker uit!