Aspergebroodje

 

Veel mensen hebben nu vakantie en vieren het in het binnenland. Met dit lunchgerecht van diëtist Jacobien haal je de Italiaanse sferen in huis met het ciabattabrood. Lekker als afwisseling op de Nederlandse boterhammen. Door de asperges krijg je in ieder geval alvast wat groente binnen. Wil je nog meer groente? Maak dan een rauwkostsalade erbij!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ciabatta brood 
  • 200 gram verse witte asperges of 1 pot witte asperges
  • olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 bosuien
  • 100 gram geraspt kaas
  • 4 eetlepels roomkaas of yoghurt
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel oregano
  • zwarte peper

 

Benodigdheden

  • oven
  • snijplank
  • mes
  • broodmes
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Maak de verse asperges schoon en kook dit in een pan met water. Bij de asperges uit een pot hoef je ze alleen af te spoelen onder de kraan in een zeef of vergiet.
  3. Snijd het ciabatta brood door midden.
  4. Snijd de ui fijn en fruit de ui en bosuitjes in een scheutje olie tot het lichtbruin kleurt.
  5. Verdeel de ui over het ene gedeelte van het brood.
  6. Snijd de asperges in stukjes en leg het bovenop de ui.
  7. Meng de geraspte kaas, roomkaas en kruiden en verdeel over de asperges.
  8. Leg het andere helft van het ciabatta brood boven op.
  9. Vouw het brood in aluminium folie en bak voor 20 minuten in de oven.

Tast toe!

Tip: Je kunt voor meer vezels ook kiezen voor volkoren stokbrood.

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 388 kcal

Vet: 16,7 gram

Waarvan verzadigd: 7,5 gram

Eiwit: 17 gram

Koolhydraten: 39,5 gram

Vezels: 4 gram 

 

Dit recept is: vegetarisch.