Chocoladepudding

 

Het is goed om jezelf af en toe eens te verwennen met iets lekkers. Het leven moet ook leuk blijven! Daar hoort een lekker dessert op zijn tijd erbij. Probeer deze heerlijke chocoladepudding eens uit. Maar vergeet niet, geniet met mate!

 

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 140 gram tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 160 gram suiker
  • 10 gram cacaopoeder
  • 25 gram zachte margarine
  • 125 ml melk
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 30 gram walnoten, fijngesneden – optioneel
  • Saus:
    20 gram cacaopoeder
    200 gram bruine suiker
    300 ml kookwater

 

Benodigdheden

  • oven
  • ovenschotel (ongeveer 20 cm x 20 cm)
  • weegschaal
  • maatbeker
  • grote kom
  • lepel
  • mixer

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Mix de droge ingrediënten in een grote kom met een lepel
  3. Mix de zachte margarine in de bloemmengsel met lepel en vervolgens met een mixer op de zachtste stand.
  4. Voeg de melk, vanille aroma en de noten toe en mix dit tot een romige mengsel met de mixer.
  5. Vet de ovenschaal in met margarine en giet het beslag in de schaal.
  6. Mix de ingrediënten voor de saus en giet de saus over het beslag.
  7. Bak voor 30-40 minuten in de oven.

Wil je extra verwenning? Serveer dit eventueel met zelfgeklopte slagroom of een klein bolletje vanille ijs.

 

Voedingswaarden (per persoon, zonder slagroom of ijs):

Energie: 312 kcal
Vet: 6 gram
Koolhydraten: 58 gram
Eiwit: 4 gram
Vezels: 2 gram