Dit recept is FODMAP-arm én ook glutenvrij. Handig voor mensen met PDS en coeliakie. De chiazaad zorgt er voor dat het een vezelrijk ontbijt is, waar je darmen blij van worden. Houd je darmen gezond!
Ingrediënten
Voor 3 personen
- 6 eetlepels chiazaad
- 500 ml ongezoete sojamelk
- 6 eetlepels ongezoete sojayoghurt
- 3 mandarijnen
- ahornsiroop
- optioneel: kokosrasp
Benodigdheden
- middelgrote kom
- 3 kleine kommen
- vershoudfolie
Bereidingswijze
- Schenk de sojamelk in een kom, voeg de chiazaad en 3 theelepels ahornsiroop toe. Roer dit goed.
- Wacht vervolgens ongeveer 4-5 minuten en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes (meer) aanwezig zijn.
- Bedek de kom met vershoudfolie en laat dit voor 2 uur in de koelkast opstijven. Je kunt dit ook de avond van te voren alvast maken en een hele nacht in de koelkast laten staan.
- Pel ondertussen de mandarijnen en maak de partjes los van elkaar.
- Schep twee eetlepels sojayoghurt in elke kom. Verdeel de chiapudding over de kommen.
- Garneer met de mandarijnen en strooi er eventueel kokosrasp over heen.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 155 kcal
Vet: 7,2 gram (waarvan 1 gram verzadigd)
Koolhydraten: 11 gram
Vezels: 5,9 gram
Eiwit: 8,7 gram
Dit recept is: veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, FODMAP-arm