Warme maaltijd

 

Recept: Broccolirijst met gewokte paprika en haaskarbonade

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Dit recept is voor de moeilijke groente-eter die stiekem toch wel wat meer groente wilt eten. Dit gerecht is laag in vet, koolhydraten en calorieën maar hoog in eiwit.

 

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 200 gram broccolirijst
  • een stuk haaskarbonade (ca. 150 gram rauw gewicht)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 lente-ui
  • 60 ml sojasaus
  • 30 ml rijstazijn
  • 1 theelepel honing
  • 4 teentjes knoflook
  • 7 gram maisbloem
  • zonnebloemolie

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • een kom
  • een wokpan
  • een kookpan
  • spatel
  • maatbeker (optioneel)

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika’s in kleine stukken en de lente-ui in kleine ringen.
  2. Maak vervolgens de saus in een kleine kom. Meng de sojasaus, rijstazijn en honing en maisbloem met elkaar. Laat dit staan.
  3. Snijd de haaskarbonade in blokjes. Verhit ondertussen een pan met olie op medium hoog vuur. Zodra de pan heet is, voeg je het vlees toe aan de pan.
  4. Roerbak het vlees 2 of 3 minuten per kant zodat het mooi goudbruin wordt. Schep vervolgens het vlees op een bord.
  5. Wok vervolgens de groenten in dezelfde pan totdat ze zacht beginnen te worden. Kook ondertussen de broccolirijst voor 1-2 minuten in een pan met water.
  6. Voeg hierna het vlees en de saus toe in de pan, en laat het sudderen totdat de saus wat dikker is geworden. 
  7. Serveer de broccolirijst en de gewokte haaskarbonade met groenten op een bord.

Tast toe!

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 348 Kcal

Vet: 10 gram

Waarvan verzadigd: 3 gram

Koolhydraten: 15 gram

Eiwit: 46 gram

Vezels: 8 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, eiwitrijk, laag in calorie