Recept: Broccolirijst met gewokte paprika en haaskarbonade
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Dit recept is voor de moeilijke groente-eter die stiekem toch wel wat meer groente wilt eten. Dit gerecht is laag in vet, koolhydraten en calorieën maar hoog in eiwit.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 200 gram broccolirijst
- een stuk haaskarbonade (ca. 150 gram rauw gewicht)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 lente-ui
- 60 ml sojasaus
- 30 ml rijstazijn
- 1 theelepel honing
- 4 teentjes knoflook
- 7 gram maisbloem
- zonnebloemolie
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- een kom
- een wokpan
- een kookpan
- spatel
- maatbeker (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de paprika’s in kleine stukken en de lente-ui in kleine ringen.
- Maak vervolgens de saus in een kleine kom. Meng de sojasaus, rijstazijn en honing en maisbloem met elkaar. Laat dit staan.
- Snijd de haaskarbonade in blokjes. Verhit ondertussen een pan met olie op medium hoog vuur. Zodra de pan heet is, voeg je het vlees toe aan de pan.
- Roerbak het vlees 2 of 3 minuten per kant zodat het mooi goudbruin wordt. Schep vervolgens het vlees op een bord.
- Wok vervolgens de groenten in dezelfde pan totdat ze zacht beginnen te worden. Kook ondertussen de broccolirijst voor 1-2 minuten in een pan met water.
- Voeg hierna het vlees en de saus toe in de pan, en laat het sudderen totdat de saus wat dikker is geworden.
- Serveer de broccolirijst en de gewokte haaskarbonade met groenten op een bord.
Tast toe!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 348 Kcal
Vet: 10 gram
Waarvan verzadigd: 3 gram
Koolhydraten: 15 gram
Eiwit: 46 gram
Vezels: 8 gram
Dit recept is: koolhydraatarm, eiwitrijk, laag in calorie