Borrelhapje

 

Recept: Borrelhapje met avocado

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Niet elk borrelplankje hoeft te bestaan uit chips en borrelnootjes! Met een beetje fantasie kom je al een heel eind. Probeer dit avocado borrelhapje eens uit. Je kunt er verschillende varianten van maken. Perfect voor als er visite langskomt. Het borrelplankje is geschikt voor mensen die de koolhydraten in hun voeding willen beperken. De borrelhapjes worden geserveerd met een rauwkostsalade ernaast voor wat extra vezels en vitamines.

Varianten:

  • Seranoham met avocado
  • Kipfilet met avocado en feta kaas.
  • Gekookte ham met avocado en feta kaas.
  • Als je niet van avocado houd kun je ook komkommer ervoor in de plaats gebruiken. 

 

Ingrediënten

  • vleeswaar naar keuze zoals Serranoham, kipfilet of gekookte ham
  • avocado en/of komkommer
  • eventueel fetakaas 
  • voor de salade: 100 gram spinazie, een halve puntpaprika, olijfolie en balsamicoazijn

 

Benodigdheden

  • borrelplank
  • een kommetje
  • snijplank
  • mes

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado door midden. Sla met het met op de vrucht en draai een kwartslag om de vrucht te verwijderen. Pel de avocado vervolgens los van de schil en snijd in reepjes.
  2. Snijd de fetakaas in dunne reepjes.
  3. Pak het vleeswaar naar keuze en leg de avocado en/of fetakaas erin. Rol vervolgens het plakje vleeswaar op tot een rolletje. Herhaal deze stappen totdat je je gewenste hoeveelheid hebt. 
  4. Voor de salade snijd je de puntpaprika in ringen en meng je dit met de spinazie in een kom samen met een klein scheutje olijfolie en balsamicoazijn.

Geniet ervan!

 

Voedingswaarden (per borrelhapje, Serranoham met avocado):

Energie: 60 kcal

Vetten: 4,8 gram

Verzadigde vetten: 0,8 gram

Koolhydraten: 0,5 gram

Eiwitten: 3,4 gram

Vezels: 0,5 gram

Zout: 0,5 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm