Kaashapjes

Dit hartige hapje van diëtiste Jacobien is vooral geschikt wanneer je wilt aankomen in gewicht. Het is gemakkelijk te maken en leuk om te serveren bij een feestje.

 

Ingrediënten

2 personen

  • 1 vel bladerdeeg
  • 25 gram geraspte kaas
  • rode peper
  • kleine bosui
  • 1 ei

 

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • kom
  • kwast
  • mes

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de rode peper (verwijder de zaadlijsten) en het groene gedeelte van de bosui fijn. 
  3. Strooi op de bladerdeeg  geraspte kaas, de rode peper en bosui. Rol het velletje bladerdeeg op. Snijd het voorzichtig in dunne plakjes en leg het op het bakpapier.
  4. Kluts het ei in een kom en bestrijk de kaaswieltjes met het ei.
  5. Bak het voor 8-10 min tot goudbruin. Laat het even afkoelen en geniet ervan!

 

Voedingswaarden (per persoon)

Energie: 195 kcal

Vet: 14 gram

Waarvan verzadigd: 9,1 gram

Koolhydraten: 10,5 gram

Eiwit: 4,8 gram

Vezels: 1,1 gram

 

Dit recept is: vegetarisch, calorierijk