Broodbeleg

 

Recept: Avocado-yoghurtspread met zalm

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Op het spreekuur horen wij regelmatig dat er behoefte is aan variatie voor gezond broodbeleg. Deze variant maak je zelf en is heel simpel! Wil je een vega variant? Laat de zalm weg, voeg eventueel fetakaas toe. Wil je een plantaardige versie? Gebruik dan plantaardige yoghurt en voeg fijngehakte ongezouten noten toe.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram Griekse yoghurt (0% vet)
  • 90 gram avocado
  • 120 gram gerookte zalm
  • een halve zoete witte ui
  • zwarte sesamzaad
  • zwarte peper

 

Benodigdheden

  • vork
  • kom
  • snijplank
  • mes

 

Bereidingswijze

  1. Prak de avocado met een vork fijn in de kom en voeg de yoghurt toe. Mix dit goed door elkaar.
  2. Snijd de gerookte zalm in kleine stukken.
  3. Snipper de ui.
  4. Voeg alle componenten samen, breng op smaak met zwarte peper en de spread is klaar om geserveerd te worden! Lekker op een volkoren cracker of geroosterde volkorenbrood. Als topping kun je wat zwarte sesamzaad strooien. Elke portie kun je verdelen over 2 sneetjes brood of 3-4 volkoren crackers.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 257 kcal

Vet: 18 gram

Waarvan verzadigd vet: 3 gram

Koolhydraten: 3 gram

Eiwit: 21 gram

Vezels: 1 gram

Zout: 1,9 gram

 

Dit recept is: rijk aan gezonde vetzuren, eiwitrijk