Amuse zalm

Heb je binnenkort een etentje thuis gepland staan? Probeer deze amuse eens uit. Het is heel simpel om te maken, maar ook erg lekker! Met deze amuse krijg je de goede omega-3 vetzuren binnen.

 

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • ¼ rode ui
  • 50 gram gerookte Noorse zalm
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram kruidenroomkaas (Boursin)
  • 30 gram dille
  • zwarte peper

 

Benodigdheden

  • amuselepels of -schaaltjes
  • snijplank
  • mes

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de rode ui.
  2. Snijd vervolgens de gerookte Noorse zalm in 10 plakjes en serveer deze op de amuselepels of – schaaltjes.
  3. Verhit de pijnboompitten kort in de pan en haal ze eruit zodra ze bruin kleuren.
  4. Verdeel vervolgens de Boursin in 10 blokjes en leg deze op de zalm.
  5. Leg vervolgens de rode ui en de pijnboompitten op de zalm.
  6. Garneer vervolgens met dille en breng op smaak met peper.

 

Voedingswaarden (per persoon)

Energie: 41 kcal

Vet: 3,3 gram

Waarvan verzadigd: 1 gram

Koolhydraten: 0,7 gram

Eiwit: 2,1 gram

Vezels: 0 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, rijk aan omega-3