AVG-maaltijd

 

Dit recept is een gebaseerd op de AVG-maaltijd, speciaal voor de liefhebber van aardappels. De ‘V’ staat dit keer voor vis in plaats van vlees. Voor je hart- en bloedvaten is het gunstig om wekelijks één keer vis te eten. Je kunt in plaats van tonijn ook kiezen voor zalm. Hiermee krijg je de goede omega-3 vetzuren binnen!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 1 ui
  • 4 trostomaten
  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gram tonijn uit blik (op waterbasis)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • zout (optioneel)
  • oregano
  • tijm
  • rozemarijn

 

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • snijplank
  • mes
  • een kom

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aardappels, snijd in partjes en voeg ze toe in een kom.
  3. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe, peper, zout, oregano, tijm en een beetje rozemarijn en meng dit goed door elkaar.
  4. Leg de aardappels op een bakplaat met een vel bakpapier en plaats ze in de oven voor circa 40 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Snijd de ui en paprika en de wortel in kleine blokjes. Verwarm een pan op het vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
  6. Bak vervolgens de ui, paprika en wortel circa 5 minuten, voeg eventueel een klein beetje water toe of plaats een deksel op de pan om de groentes vochtig te houden.
  7. Snijd de courgette en tomaat in stukjes en voeg dit toe aan de pan.
  8. Laat dit 15 minuten staan op laag vuur. Voeg peper en kruiden toe, en ten slotte ook de tomatenpuree en tonijn.
  9. Serveer het naast de aardappelen uit de oven.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 498 kcal
Vet: 12,2 gram
Waarvan verzadigd: 2,1 gram
Koolhydraten: 61,5 gram
Eiwit: 21,9 gram
Vezels: 12,8 gram
Zout: 1,3 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, lactosevrij