Dit recept is een gebaseerd op de AVG-maaltijd, speciaal voor de liefhebber van aardappels. De ‘V’ staat dit keer voor vis in plaats van vlees. Voor je hart- en bloedvaten is het gunstig om wekelijks één keer vis te eten. Je kunt in plaats van tonijn ook kiezen voor zalm. Hiermee krijg je de goede omega-3 vetzuren binnen!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 6 aardappelen
- 1 ui
- 4 trostomaten
- 1 paprika
- 2 wortels
- 1 courgette
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 150 gram tonijn uit blik (op waterbasis)
- 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- zout (optioneel)
- oregano
- tijm
- rozemarijn
Benodigdheden
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- snijplank
- mes
- een kom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappels, snijd in partjes en voeg ze toe in een kom.
- Voeg 1 eetlepel olijfolie toe, peper, zout, oregano, tijm en een beetje rozemarijn en meng dit goed door elkaar.
- Leg de aardappels op een bakplaat met een vel bakpapier en plaats ze in de oven voor circa 40 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de ui en paprika en de wortel in kleine blokjes. Verwarm een pan op het vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
- Bak vervolgens de ui, paprika en wortel circa 5 minuten, voeg eventueel een klein beetje water toe of plaats een deksel op de pan om de groentes vochtig te houden.
- Snijd de courgette en tomaat in stukjes en voeg dit toe aan de pan.
- Laat dit 15 minuten staan op laag vuur. Voeg peper en kruiden toe, en ten slotte ook de tomatenpuree en tonijn.
- Serveer het naast de aardappelen uit de oven.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 498 kcal
Vet: 12,2 gram
Waarvan verzadigd: 2,1 gram
Koolhydraten: 61,5 gram
Eiwit: 21,9 gram
Vezels: 12,8 gram
Zout: 1,3 gram
Dit recept is: glutenvrij, lactosevrij