Roomkaas spreads

 

Altijd maar hetzelfde op brood, kaas, worst of pindakaas. Tijd voor iets anders! Met deze heerlijke spreads geef je je boterham of cracker eens een verrassende twist! Het is snel en gemakkelijk te maken.

 

Ingrediënten

Voor 3 smeersels

  • 200 gram roomkaas
  •  paprika (uit blik)
  • 4 walnoten
  • 1 el honing
  • 10 gedroogde cranberry’s
  • 6 pecannoten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stengels bieslook
  • 1 klein sjalotje

 

Benodigdheden

  • 3 kleine bakjes
  • snijplank
  • mes
  • mixer/blender
  • lepels

 

Bereidingswijze

  1. Verdeel de roomkaas over drie bakjes.
  2. Mix de paprika fijn met de walnoten en meng deze samen met de honing door de roomkaas in het eerste bakje.
  3. Mix vervolgens de cranberry’s met de pecannoten en meng deze door de roomkaas in het tweede bakje.
  4. Snijd de knoflook, bieslook en het sjalotje fijn en meng deze door de roomkaas het derde bakje.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per portie van 20 gram):

Energie: 130 kcal

Vet: 10 gram

Waarvan verzadigd: 3,3 gram

Koolhydraten: 4,5 gram

Eiwit: 6 gram

Vezels: 0,3 gram

Zout: 0,7 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, koolhydraatarm