Zomerse salade,

boordevol voedingsstoffen!

In de zomer eet ik graag lichte maaltijden. Gevaar is wel dat de maaltijd niet voldoende vult, waardoor je eerder de neiging heb om een extra tussendoortje te nemen. Doordat deze salade quinoa, kaas, avocado en noten bevat verzadigt het gerecht wel heel goed. Quinoa bevat naast koolhydraten, veel vezels en eiwitten. Noten en kaas bevatten eiwit en vet en avocado zit boordevol gezonde, onverzadigde vetten. Het gerecht past in een vegetarisch eetpatroon en is glutenvrij en lactose-arm. Het gerecht bevat veel vezels en voornamelijk gezonde vetten, erg gezond dus! Maar vooral heel lekker. Eet smakelijk!

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 100 gram quinoa (ongekookt)
  • ½ bouillonblokje
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 60 gram witte saladekaas
  • 8 verse dadels
  • 30 gram hazelnoten of witte amandelen
  • 75 gram veldsla (of rucola)
  • 2 el balsamico crème

 

Bereidingswijze:

1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (in water met een half bouillonblokje) en laat afkoelen. 2. Verwijder de schil en pit en snijd de avocado in blokjes. 3. Snijd de bosui in ringetjes, de saladekaas in blokjes en de dadels in stukjes. 4. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. 5. Meng alle ingrediënten in een grote kom en verdeel over 2 borden. 6. Verdeel er wat balsamico crème over.  

 

Voedingswaarden:

Per persoon

energie: 624 kcal
vet: 36,8 gram
(verzadigd vet: 6,8 gram)
koolhydraten: 50,5 gram
vezels: 10,6 gram
eiwitten: 17,5 gram
zout: 1,2 gram