Quiche recept

Ingrediënten (4 personen):

 

  • 300 gram broccoli
  • 1 winterpeen
  • 3 bosuitjes
  • 3 eieren
  • 200 ml amandelmelk ongezoet
  • 5 à 6 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram feta
  • 30 gram rucola
  • snufje peper
  • boter of (olijf)olie

 

Benodigdheden:

 

  • quichevorm ( ca. Ø 28 cm)

 

Bereidingswijze:

 

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de wortel in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 3 cm. Kook de wortel en de broccoli 5 minuten. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.
  2. Vet de quichevorm in met boter of (olijf)olie. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  3. Klop de eieren met de amandelmelk los en verdeel over de deegbodem. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Verdeel ook de wortel, broccoli en bosui over de deegbodem. Bestrooi met de fetakaas en een snufje peper naar smaak.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 25 min. of de quiche niet te donker is bakken. Laat de quiche uit de oven 5 min. rusten en snijd deze in vier stukken. Bestrooi met de rucola.

 

Voedingswaarden per persoon:
energie: 482,5 Kcal
vet: 34,1 gram (waarvan verzadigd 15,1 gram)
eiwit: 17,3 gram
koolhydraten: 24,1 gram
vezels: 5,2 gram
zout: 1,8 gram

Tip!
Vervang voor een lichtere quiche de feta door hüttenkäse.