Gezonde cheese cake

Ingrediënten:

 

  • 250 gram wortels
  • 150 gram meel (bijv. speltmeel)
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram walnoten
  • 25 gram honing
  • 10 gram olie
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el koek-/speculaaskruiden
  • een snufje zout
  • 900 gram (magere) vanillekwark
  • 200 gram cream cheese light
  • 12 gelatineblaadjes
  • 1 scoop Personal Protein Whey
  • 1 flavourshot vanille

 

Benodigdheden:

 

  • springvorm (bij voorkeur 26 cm)

 

Bereidingswijze:

De bodem
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de rozijnen even 10 minuten in warm water wellen.
3. Voeg in een grote kom de wortelrasp samen met de speltmeel, eieren, olie, honing, bakpoeder, kaneel, koekkruiden en zout.
4. Meng dit geheel goed door elkaar.
5. Hak de walnoten fijn en giet de rozijnen af.
6. Voeg de walnoten en rozijnen toe aan het beslag en roer door met een lepel.
7. Bekleed de bodem van het bakblik met wat bakpapier. De randen vet je in met een beetje olie.
8. Verspreid het beslag in het bakblik en zet in de oven voor ongeveer 25 minuten.
9. Haal het bakblik uit de oven en laat het goed afkoelen.

De cheesecake
1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
2. Voeg de kwark samen met de cream cheese, een flavourshot vanilla en een scoop Personal Protein Pure Whey in een kom.
3. Mix het met een mixer tot er een glad mengsel ontstaat.
4. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze in een pannetje met 12 eetlepels water. Roer het geheel door tot de blaadjes gesmolten zijn.
5. Voeg dit mengsel toe aan de kwark.
6. Mix het geheel weer door.
7. Als de cake is afgekoeld kun je het kwarkmengsel erop gieten.
8. Strijk de bovenkant glad met een lepel of spatel.
9. Zet in de koelkast voor minstens 3 uur.

 

Voedingswaarden (per 1/16 taart:
Kilocalorieën: 171
Koolhydraten: 14,6 gram
Eiwitten: 13,3 gram
Vetten: 6,4 gram
Vezels: 1,6 gram