Geen mens is hetzelfde

Onlangs is er op een bijeenkomst van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) bij het TNO een onderzoek naar gepersonaliseerde voedingsadviezen gepresenteerd. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat gezonde voeding niet hetzelfde is voor iedereen. Wat voor de ene persoon gezond is, hoeft dat niet zozeer voor de ander te zijn. Hoe komt dat?

 

Iedereen is uniek

 

Elk lichaam en ieder persoon is anders. Er zijn verschillen op het gebied van de gezondheidsstatus, erfelijke aanleg, persoonskenmerken en de mate van fysieke activiteit. Gepersonaliseerde voedingsadviezen houden hier rekening mee en zijn afgestemd op de persoon. Dat is het grootste verschil met de algemene voedingsadviezen. Er bestaat geen enkel voedingspatroon dat optimaal is voor iedereen.

 

Schijf van Vijf

 

De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is een voorbeeld van een bron met algemene voedingsadviezen en richtlijnen op basis van wetenschappelijke onderzoeken. Deze richtlijnen worden voor de gehele bevolking aanbevolen, maar het zou goed kunnen dat niet alle adviezen goed bij jouw (gezondheid) passen.

 

Onze werkwijze

 

Volgens het TNO werken persoonlijke voedingsadviezen motiverend. De gestelde doelen worden eerder behaald. Vaak denken mensen bij algemene voedingsadviezen dat het niet voor hen geldt of dat er al gezond wordt gegeten. Tegenwoordig, maar ook in de toekomst zal er steeds meer advies op maat gegeven worden. Onze diëtisten zetten de algemene richtlijnen om in een gepersonaliseerd voedingsadvies. Wij luisteren naar jouw knelpunten en wensen. Daarbij formuleren wij de adviezen in samenspraak met jou, zodat het beter bij jou past op de lange termijn.

Maak gerust een afspraak voor een gepersonaliseerd voedingsadvies.

Diëtiste