Soepje vooraf…

Ingrediënten (4-6 personen):

 

  • 3 rode paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 0,75 liter bouillon naar keuze (kip, groente of rundvlees)
  • olijfolie
  • optioneel: 1 theelepel sambal oelek of een rode peper

Bereidingswijze:

 

1. Hak de knoflook fijn, pel en snipper de ui. 2. Fruit deze aan met wat olijfolie in een pan. Optioneel: voeg de sambal of rode peper (zonder zaadjes) toe. 3. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort. 4. Was de paprika’s en tomaten. Snijd deze in blokjes. Voeg dit bij de pan en verwarm dit kort. 5. Voeg de bouillon toe en laat het mengsel 15-20 minuten zachtjes koken.
6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. 7. Breng eventueel nog wat extra op smaak met wat peper of kruiden. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon (per kop 250 ml):
energie: 62 kCal
vet: 1,4 gram vet
koolhydraten: 8 gram
vezels: 3,2 gram
eiwitten: 2 gram
zout: 1,6 gram