Dit weekend is het Pasen! Vaak denken we bij Pasen aan eieren. In dit recept van diëtiste Wendy zijn de eieren verwerkt in het gerecht Shakshuka. Het is een stoofgerecht met veel groenten en gepocheerde eieren afkomstig uit Tunesië. De basis van het stoofgerecht is tomatensaus waarmee je lekker brood of wraps in kunt dippen. Je kunt dit gerecht ook eten met zilvervliesrijst.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 blik tomatenblokjes
- 500 g passata
- ½ courgette
- 70 gram kleine champignons
- 1 aubergine
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- een bosje verse peterselie
- 2 volkorenwraps of groentewraps
- cayennepeper
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- zwarte peper
- olijfolie
Benodigdheden
- een gietijzerenpan of een grote koekenpan
- snijplank
- mes
- oven
Bereidingswijze
- Was de groenten en snijd de courgette, aubergine en ui in blokjes. Snijd vervolgens de champignons in schijfjes.
- Snijd de knoflook fijn.
- Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en roerbak de ui, champignons en groenten tot ze zachter worden. Voeg daarna de knoflook toe en bak dit mee voordat het goudbruin wordt.
- Voeg de tomatenblokjes en passata toe en de kruiden en zwarte peper naar smaak.
- Roer dit goed door en breng het aan de kook. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
- Breek vervolgens de eieren boven op de saus en laat dit met een deksel op de pan stollen.
- Snijd of knip ondertussen de wraps in 8 punten. Leg ze op een bekleed bakplaat en smeer de wraps licht in met olijfolie. Strooi er naar smaak paprika- en cayennepoeder overheen.
- Rooster de wraps op 180 graden voor circa 4 minuten tot ze krokant zijn. Hak ondertussen de peterselie fijn.
- Wanneer de eieren (vrijwel) gestold zijn, strooi je de peterselie er over heen. Vervolgens kun je de pan serveren op tafel met daarnaast de wraps in een kom of op een bordje en dippen maar!
Voedingswaarden (per persoon)
Energie: 595,5 kcal
Vet: 36,4 gram
Waarvan verzadigd: 8,0 gram
Koolhydraten: 39,2 gram
Eiwit: 23,8 gram
Vezels: 9,3 gram
Dit recept is: vegetarisch