Oud en nieuw

 

Het einde van 2021 is in zicht. Het oude jaar wordt vaak afgesloten met oliebollen, appelbeignets en appelflappen. Ben je geen zoetekauw? Dan kun je het nieuwe jaar ook feestelijk inluiden met deze mini worstenbroodjes!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen, 8 worstenbroodjes

  • 2 vellen bladerdeeg
  • een ei
  • 100 gram rundergehakt
  • een eetlepel ui (fijn gesneden)
  • een kleine aardappel (geraspt)
  • tijm
  • koriander
  • kruidnagel
  • zwarte peper
  • 200 ml water
  • een kwart blokje bouillon
  • 0,5 theelepel worcestershiresaus
  • 1 theelepel peterselie

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rul het gehakt zonder olie in de pan met de fijn gesneden ui. Voeg 200 ml water toe wanneer het gehakt gaar is. Voeg ook het ¼ bouillon blokje, de geraspte aardappel en de kruiden toe.
  3. Kook tot alle vocht is verdampt en de aardappel zacht is.
  4. Stamp alles fijn en voeg de worcestersaus en peterselie toe.
  5. Laat het gehaktmengsel afkoelen. Schep het gehakt in het midden van het velletje bladerdeeg.
  6. Rol het deeg om het gehakt. Leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Doe dit nogmaals met het andere vel bladerdeeg
  7. Snijd elke rol met een scherpe mes in 4 kleine worstenbroodjes. In totaal heb je dan 8 broodjes.
  8. Smeer de worstenbroodjes met het geklutste ei.
  9. Bak de broodjes voor 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn.

Fijne oud en nieuw!

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 235 kcal

Vet: 16,4 gram (waarvan 3,5 gram verzadigd)

Koolhydraten: 12,3 gram

Vezels: 0,7 gram

Eiwit: 9,5 gram