Moederdag recept

 

Bounty balletjes als overheerlijke traktatie voor Moederdag! Verwen je moeder komende zondag met dit zoete lekkernij geserveerd in een leuk doosje. Het recept is voor 8 stuks, dus wellicht zijn er nog meerdere mensen in huis om mee te genieten en anders kun je ze ook in de koelkast of vriezer bewaren. Ze zijn circa 5 dagen houdbaar in de koelkast en 2 maanden in de vriezer.

 

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 7 medjoul dadels (zonder pit)
  • 70 gram havermout
  • 9 eetlepels geraspte kokos
  • 4 eetlepels kikkererwten (uit pot of blik)
  • 3 el ahornsiroop
  • 7 el water
  • 1 snufje zout
  • 100 gram extra pure chocolade
  • topping: 2 eetlepels geroosterde stukjes hazelnoot (dit kunnen natuurlijk ook andere nootjes zijn of eventueel een beetje kaneel)

 

Benodigdheden

  • staafmixer of keukenmachine
  • mengkom
  • kleine kom
  • kleine pan (voor de au bain marie)
  • zeef

 

Bereidingswijze

  1. Was je handen grondig met zeep en water volgens de huidige richtlijnen.
  2. Ontpit de dadels. Spoel de kikkererwten af met water in een zeef en laat het goed uitlekken.
  3. Voeg de havermout, 2/3 van de kokosrasp, kikkererwten, dadels, ahornsiroop, water en zout toe aan een mengkom.
  4. Pureer met een staafmixer tot een glad mengsel (kneedbare consistentie). Als het mengsel te slap is dan kun je wat extra havermout of kikkererwten toevoegen.
  5. Rol het mengsel met je handen tot een balletje en rol het balletje door de overgebleven kokosrasp.
  6. Zet de balletjes voor 30 minuten in de vriezer.
  7. Smelt de chocolade (au bain marie), 5 minuten voordat je de balletjes uit de vriezer haalt, en hak de noten fijn als deze nog niet fijn zijn.
  8. Haal de balletjes uit de vriezer en dip de balletjes in de chocolade en bestrooi ze meteen met de hazelnoot topping.
  9. Bewaar de balletjes in de koelkast en serveer ze lekker bij je high tea. 

 

Voedingswaarden (per stuk):

Energie: 192,3 kcal
Vet: 10,3 gram
Waarvan verzadigd: 5,6 gram
Koolhydraten: 19,9 gram
Vezels: 3,7 gram
Eiwitten: 3,1 gram
Zout: 0,05 gram

 

Dit recept is: veganistisch