Bounty balletjes als overheerlijke traktatie voor Moederdag! Verwen je moeder komende zondag met dit zoete lekkernij geserveerd in een leuk doosje. Het recept is voor 8 stuks, dus wellicht zijn er nog meerdere mensen in huis om mee te genieten en anders kun je ze ook in de koelkast of vriezer bewaren. Ze zijn circa 5 dagen houdbaar in de koelkast en 2 maanden in de vriezer.
Ingrediënten
Voor 8 stuks
- 7 medjoul dadels (zonder pit)
- 70 gram havermout
- 9 eetlepels geraspte kokos
- 4 eetlepels kikkererwten (uit pot of blik)
- 3 el ahornsiroop
- 7 el water
- 1 snufje zout
- 100 gram extra pure chocolade
- topping: 2 eetlepels geroosterde stukjes hazelnoot (dit kunnen natuurlijk ook andere nootjes zijn of eventueel een beetje kaneel)
Benodigdheden
- staafmixer of keukenmachine
- mengkom
- kleine kom
- kleine pan (voor de au bain marie)
- zeef
Bereidingswijze
- Was je handen grondig met zeep en water volgens de huidige richtlijnen.
- Ontpit de dadels. Spoel de kikkererwten af met water in een zeef en laat het goed uitlekken.
- Voeg de havermout, 2/3 van de kokosrasp, kikkererwten, dadels, ahornsiroop, water en zout toe aan een mengkom.
- Pureer met een staafmixer tot een glad mengsel (kneedbare consistentie). Als het mengsel te slap is dan kun je wat extra havermout of kikkererwten toevoegen.
- Rol het mengsel met je handen tot een balletje en rol het balletje door de overgebleven kokosrasp.
- Zet de balletjes voor 30 minuten in de vriezer.
- Smelt de chocolade (au bain marie), 5 minuten voordat je de balletjes uit de vriezer haalt, en hak de noten fijn als deze nog niet fijn zijn.
- Haal de balletjes uit de vriezer en dip de balletjes in de chocolade en bestrooi ze meteen met de hazelnoot topping.
- Bewaar de balletjes in de koelkast en serveer ze lekker bij je high tea.
Voedingswaarden (per stuk):
Energie: 192,3 kcal
Vet: 10,3 gram
Waarvan verzadigd: 5,6 gram
Koolhydraten: 19,9 gram
Vezels: 3,7 gram
Eiwitten: 3,1 gram
Zout: 0,05 gram
Dit recept is: veganistisch