Kip pesto met sperziebonen,

paprika en cashewnoten

Steeds meer mensen eten koolhydraatarm. Ook in de praktijk wordt dit vaak voorgeschreven, bijvoorbeeld voor mensen met Diabetes Mellitus. Maar koolhydraatarm betekent zeker niet minder lekker! Wist je dat je de groene pesto in dit recept ook heel makkelijk zelf kunt maken? Neem daarvoor 20 gram verse basilicum, 20 gram pijnboompitten, 20 gram Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook en 3 eetlepels olijfolie. Alles bij elkaar even in de foodprocessor en klaar is je eigengemaakte pesto!

 

Voor 3 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfilet
  • 400 gram sperziebonen, afgehaald en gebroken
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 90 gram groene pesto
  • 60 gram ongezouten cashewnoten

 

Benodigheden:

  • Wok of hapjespan

 

Bereidingswijze:

1. Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar. 2. Snijd de kip en paprika in blokjes. 3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan of wok en bak de kipfilet hierin gaar. 4. Voeg de paprika toe en bak ongeveer 2 minuten mee. 5. Bak de beetgare sperziebonen nog circa 1 minuut mee. 6. Voeg de pesto en de cashewnoten toe en verwarm het geheel voor 1-2 minuten.

Ook lekker met volkoren pasta als je geen koolhydraatarm dieet volgt!

 

Voedingswaarden:

Per persoon

energie: 472 kcal
vet: 28,3 gram
(verzadigd vet: 5,3 gram)
koolhydraten: 10,3 gram
vezels: 6,1 gram
eiwitten: 41,1 gram
zout: 0,9 gram